Rynkor

Avkodning av vad dessa 7 rynketyper kan säga om dig

Vi köper serum och krämer för att hålla vecken i fjärd. Men i slutändan är det att vi så småningom kommer att få, ja, några rader.

rynkor

Och det är OK – kanske till och med en bonus.

När allt kommer omkring kan fina linjer vara lika vackra som ungdomars rundkinnade utseende. Det är något hjärtsamt med en skrattlinje och något äkta med en ögonkrympning.

Vi har detaljerna om typer av rynkor, vad som kan orsaka dem, hur man bromsar dem och varför vi borde tänka på de som i slutändan framträder som konst snarare än brist.

Linjerna i våra liv!

Vissa av oss kommer att uppleva “elva”, de vertikala pannlinjerna som kan få oss att se ut som om vi alltid är i djup tanke – även om vilka toppings vi vill ha på vår froyo. Andra kommer att få mer framträdande kråka fötter, vilket ger oss utseendet som en livstock full av intensiv känsla, särskilt glädje. Linjer som kan förekomma

 • Pannlinjer: kör horisontellt över toppen av T-zonen
 • Oroande linjer: skapa en “elva” mellan ögonbrynen
 • Kaniner: etsa näsbron horisontellt mellan ögonen
 • Crow’s fötter: stråla från de yttre hörnen av ögonen
 • Skrattlinjer: kallas även nasolabiala veck, skapar parenteser runt överläppen
 • Läpplinjer: bilda vertikala kläckor runt munens omkrets
 • Marionettlinjer: inrama hakan vertikalt, och när kinderna sjunker bildas jowl-rynkor

De veck eller furer som kan däcka våra ansikten faller i två kategorier: dynamisk och statisk.

 • Dynamiska rynkor. Dessa utvecklas från upprepade ansiktsrörelser. Om du tappar läpparna runt ett halm ofta, till exempel, kan du få läpplinjer .
 • Statiska rynkor. Dessa är resultatet av en elasticitetsförlust och tyngdkraften. Rynkor som medföljer jowls är statiska.

Dynamiska rynkor kan bli statiska rynkor med tiden. Fina leenden förändras i mer framträdande nasolabiala veck när våra kinder tappar plumpness och gör en liten plummet i medelåldern, till exempel.

Vad dina rynkor avslöjar om dig

Även om vi kan kartlägga vilka rynkor som kan dyka upp, kommer vi alla att uppdatera rynkorhistorien lite annorlunda. Vår unika uppsättning rader säger något till resten av världen. Så istället för att ta bort våra berättelser bör vi tänka på vad de säger först.

Forskare har varit upptagna med att studera hur ansiktsveck kan påverka hur människor uppfattar oss. Beroende på de rynkor du börjar få kan de hindra ditt poker ansikte eller förbättra det. Eller om du aldrig var en som döljer hur du känner, kanske dina fina linjer förstärker hur du uttrycker känslor i ditt ansikte.

De speglar vår övergripande disposition

Även när våra ansikten är vilande eller neutrala ger vi fortfarande ledtrådar till våra känslor, och rynkorna som är en del av det som ger oss bort, visar en ny studie .

Detta gäller särskilt för personer med positiva dispositioner. Om du vanligtvis strålar och utvecklar skrattlinjer som resultat, eller kråksfötter från leenden som når ögonen, kommer du förmodligen att uppfattas som en glad eller glad person.

De kan efterlikna förakt eller RBF

Precis som vissa människors neutrala ansikten kan indikera positivitet, kan andra människors avslappnade muggar indikera missnöje – men utan den avsikten. Under de senaste åren kom frasen ”resting titch face” (RBF) på nätet för att beskriva detta humöriga utseende.

Forskare har faktiskt studerat fenomenet RBF, som nu används som en vetenskaplig term, via en teknik som läser hundratals punkter i ansiktet för att bestämma känslomässigt uttryck. Tekniken registrerar en större andel av förakt att vara närvarande på bilder av vissa människor.

Vissa rynkor, som marionettlinjer, kan framhäva RBF genom att ge utseendet som en nedåtvänd mun. Pannor, oro och läpplinjer kan också indikera missnöje. För att avgöra om du har RBF kan du ta forskarnas test .

Om du gör det – äger det. Du är noll skyldig att le för andras skull. Många kändisar vaggar den stely looken. Och vissa människor som har RBF anser att det är deras hemliga vapen för framgång.

Men om det rör dig i någon situation, skjut bara hörnen på munnen något tillbaka. Detta kommer att framkalla ett neutralt ansikte, varken scowl eller grin. För något extra, gå till en mikroögonblås.

De kan lyfta fram uppriktighet

Crow’s fötter är inget att skrika om. De kan vara en indikation för andra hur äkta du är, säger en ny studie .

Ögonskrynkningen som vi ibland gör när vi uttrycker både positiv eller negativ känsla kallas Duchenne-markören, och den är kopplad till hur andra uppfattar intensiteten i våra känslor.

Och eftersom rynkor kan indikera de uttryck du har gjort under din livstid, kan ett par kråka fötter få dig att vara mer äkta. Detsamma gäller för kaniner eftersom vi ofta skrynklar näsorna under ett stort leende eller när vi vinkar av ångest.

Vad du kan göra

Raderna som så småningom etsar ditt ansikte beror på flera faktorer inklusive gener och livsstil. Vi kan inte ändra våra gener eller effekterna av tyngdkraften över tid, men vi kan göra vårt bästa för att motverka hudskador som kan leda till tidigare eller mer framträdande rynkor.

1. Skydda och reparera

Den ljusa orb som stiger upp på himlen varje dag är en av de ledande förödande orsakerna till hudskador, men vi kan inte spendera våra liv under en sten. Beväpna dig med solskyddsmedel på minst SPF 35 eller högre , gör hattar till en del av din vardagliga kläder och sportutrustning och don solglasögon som skyddar mot UV-strålar.

Tänk på att oavsiktlig exponering för sol också räknas och lägger till. Så tänk på solskyddet när du går i pooch, precis som du skulle ligga vid poolen.

UV-strålar och andra fria radikaler som luftföroreningar orsakar oxidativ stress för våra kroppar, som i sin tur kan få rynkorna. Vi kan hjälpa till att bekämpa och till och med reparera dagliga hudskador genom att skiva på ett antioxidant serum som C-vitamin .

2. Gör hälsosamma livsstilsval när det är möjligt

Nej, du behöver inte svära av hantverksöl eller få 12 timmars sömn varje natt med gurkor på dina lock för att göra rätt vid din hud. Men du kanske tycker att folk säger att du ser yngre ut än dina år om du naturligtvis integrerar bra-för-dig-val i din dag.

Vår hud kan dra nytta av det vi lägger i våra kroppar, men det betyder inte att nachos är ett nej.

Små förändringar, som att lägga till dessa anti-aging livsmedel till dina snacks och måltider kan hjälpa. Konsumtion av socker och sprit kan påskynda hudens åldrande, så skäm bort dig med mått.

Hoppa över rökning , vilket är en viktig hälsorisk och kan få dig att se äldre ut än du är, både på grund av de kemiska effekterna och den upprepade puckern som krävs för att ta ett drag.

Träning, vila och stressminskning kan å andra sidan minska och potentiellt till och med vända de synliga och osynliga tecknen på att komma upp på flera år.

3. Välj collagen produkter och tillskott baserat på hudens skick

Livet kan bli hektiskt ibland, vilket gör att du får tillräckligt med sömn och minskar stress lättare sagt än gjort. Och kronisk sjukdom och andra situationer kan hämma eller förhindra träningsförmågan som tex Oslo skin labs som du kan läsa om här.

Dessutom är en diet fylld med supermat inte alltid den enklaste eller billigaste saken att komma med. Därför kan det hjälpa dig att vända sig till några få kraftverk.

 • Inga tecken på att rynkor bildas ännu? Håll ditt produktarsenal enkelt om du vill. Rosehip olja kan vara en mångsidig arbetshäst i din hudvård rutin, fungerar som en fuktighetskräm, ljusmedel, antioxidant, kollagen booster, och mer.
 • Börjar du känna lite torr med åldern? Använd den hyaluronsyras elasticitetsförstärkande och fuktgivande verkan . Detta kommer att vara din bestie, hålla din hud bortskämd och fyllig.
 • Känner du att en sag kommer på? Retinoider och C-vitamin serum är utmärkta go-to-creas fighters. Dessa dåliga pojkar kommer att kämpa sig innan de börjar och minskar fina linjer och cirklar under ögat. Leta efter en produkt som kopplar samman dessa ingredienser av collagen.
 • Glöm inte att återfukta. Produkter som innehåller sheasmör är ett vinnande rynkevapen. SB: s lugnande och utjämnande egenskaper reparerar skador från oxidativ stress för att förhindra ytterligare veck. Och det mjukar och jämnar upp befintliga linjer.

4. Justera veck som orsakar veck

Att vara medveten om vissa rörelser som gör rynkor och integrera förändringar kan hjälpa dig att upprätthålla mjukare hud.

Att sova på ryggen, till exempel, kan hjälpa till att hämma veck. Prova detta hack . Och se upp för att du vilar ansiktet i händerna medan du lutar dig fram vid skrivbordet eller ligger på magen. Dessa positioner kan onödigt skrynka huden.

Koppla av pannan och panna medan du studerar, läser eller arbetar. Det kan hända att du släpper musklerna för att lindra huvudvärk också.

Om du har kliande ögon från allergier eller ett annat problem, se ditt dokument om de bästa lösningarna så att du inte ständigt klövar i ansiktet. Ha nyanser nytta under ljusa dagar, och om du kryper för att titta närmare på saker, kontrollera dina kamrater om du behöver glasögon, kontakter eller ett uppdaterat recept.

Sammanfattning om rynkor

Håll inte tillbaka med att uttrycka glädje eller andra känslor. Våra fina linjer kan representera livets värdefulla ögonblick som oinhibiterad skratt och glis som sträcker sig över våra ansikten. Omfamna rynkor för vad de är – varumärket av våra år levde till fullo och utan ånger. Vad är vackrare än så?

rynkor 500 / 0